Fietsnieuws

Welke damesfiets is geschikt voor mij?

Fietsenzaak, 100% onafhankelijk. Fietsen-Zaak.nl - De Fietsenzaak of fietsenwinkel van Nederland en België

In Nederland zijn meer fietsen dan mensen. De steden Amsterdam en Utrecht staan in de top 3 van de meest fietsvriendelijke steden ter wereld, de enige niet-Nederlandse stad in deze top is Kopenhagen. Het zal je dan ook niet verbazen dat het assortiment fietsen in de (online) fietswinkels ruim is. De keuze die je maakt, is afhankelijk van wat je met de fiets wilt gaan doen. Zo zijn er bijvoorbeeld fietsen die meer geschikt zijn voor de stad, andere meer voor de vrije tijd, maar ook fietsen voor het doen van boodschappen, etc.. Een goed merk met veel verschillende modellen in het assortiment, is het merk Spirit. Met dit merk heb je een goede fiets voor een scherpe prijs. Om een idee te krijgen, staan hieronder beschrijvingen van enkele modellen damesfietsen van dit merk.

Traditionele damesfietsen

  • Stadsfiets: gebruik je de fiets voornamelijk om in de stad te fietsen, dan is het model Spirit Bright N3 iets voor jou. Deze fiets is degelijk en je hebt er weinig omkijken naar. De handremmen zorgen voor veiligheid, omdat je snel stilstaat bij een onverwachte gedwongen stop. En heb je tegenwind, dan maken de 3 versnellingen het lichter om vooruit te komen.
  • Transportfiets: als je regelmatig boodschappen doet met de fiets, of in het weekend de fiets wil meenemen voor een langere tocht en voor onderweg eten en drinken wil meenemen, dan heb je een fiets nodig die de mogelijkheid daartoe biedt. De pakkendrager van een gewone damesfiets is vaak niet voldoende en tassen aan het stuur is niet ideaal. Dan komt de transportfiets in beeld. Deze heeft een rek boven het voorwiel waarop je een mand of krat kan monteren. Overigens is deze fiets ook ideaal voor schoolgaande kinderen. Een goede transportfiets is de Spirit Cargo Plus N3. Deze ziet er modern uit en je kan kiezen uit vijf kleuren.

Zoek je een model dat zowel geschikt is voor de stad, maar ook voor lange tochten, dan is de Spirit Transporter een geschikter model. Deze heeft namelijk 6 versnellingen en zit zeer comfortabel.

  • Fiets voor de vrije tijd: de hierboven genoemde Spirit Transporter is misschien niet het type fiets dat je zoekt, omdat een sportieve en trendy fiets meer bij je past. De Spirit Regular is zo’n fiets. Deze heeft maximaal comfort, omdat je het stuur en het zadel kan instellen in de hoogte die jij prettig vindt. Wat de fiets behalve zijn uiterlijk ook sportief maakt, is dat hij beschikt over 7 versnellingen.

Elektrische fietsen

Tegenwoordig zijn elektrische fietsen flink in opmars. Met een elektrische fiets ga je namelijk veel sneller en wordt je actieradius veel groter. Afhankelijk van de motor en van welke ondersteuning je tijdens het fietsen kiest, kun je wel tot 150 km bereiken. Dat houdt in dat een elektrische fiets uitermate geschikt is voor lange afstanden. Wanneer je een fietstocht wilt maken en versnaperingen en flessen fris wilt meenemen, is de elektrische transportfiets goed geschikt. Maar ook wanneer je het liefst de fiets wilt nemen naar het werk, maar de afstand is net iets te lang, dan is een e-bike een goede keuze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *