Fietsnieuws

Wat is een damesfiets, hoe verschilt het van een herenfiets?

Spirit fietsen-damesfiets

Voel je een steek in jouw rug na een fietsrit of word je simpelweg moe van de dingen die je moet doen? Dit is juist voor die dames die van fietsen houden en aan zichzelf onderworpen zijn om met hun veelzijdigheid om te gaan. Je gewone fiets kan je slaperig en moe maken na een ritje doordat je spieren extra belast worden. Al met al zijn moederfietsen echte redders voor dames. Hij is aantrekkelijker dan een conventionele fiets met 7 versnellingen.

Damesfietsen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, frames, maten en kosten. Je kunt kiezen voor een bekende moederfiets, een stadsfiets, een damesfiets voor werk, een damesfiets met versnellingen, een elektrische damesfiets, of een damesfiets met een lage instap. Het type dat wordt gekozen is afhankelijk van de reden waarvoor de damesfiets zal worden gebruikt. 

‘’Waarvoor wordt de damesfiets het meest gebruiken?’’ ‘’Is de damesfiets essentieel voor dagelijks gebruik?’’ ‘’Moeten er alleen periodieke ritten met de damesfiets gemaakt worden?’’ ‘’Moet de vrouw langere afstanden afleggen met haar damesfiets?‘’. Dit zijn in het algemeen vragen die van tevoren beantwoord moeten worden bij het zoeken naar een nieuwe damesfiets.

Verschillende onderwerpen zoals het welzijn, de keuze van de materialen, en het frame zijn belangrijk om te overwegen. Gezien het grote aanbod damesfietsen kan het nuttig zijn de verschillende soorten damesfietsen aan een kritisch onderzoek te onderwerpen. Alle denkbare soorten damesfietsen zijn te vinden verspreid over alle ketens. Door onderzoek te doen zul je goede kwaliteit damesfietsen voor een redelijke prijs vinden.

Hoe zal ik mijn keuze maken? 

Dames kunnen kiezen tussen een straatfiets voor dames of een uniseks straatfiets. Veel fietsmerken melden informatie waaruit blijkt dat dames een kortere fiets breedte (een veilige marge) hebben in vergelijking met mannen van vergelijkbare lengte. Een moederfiets zijn dan ook voor het grootste deel beperkter in de bovenste cilinder, om ervoor te zorgen.  Het is dus verstandig om te overwegen wat je zoekt.

Dingen die je moet zoeken voor comfort tijdens je rit

Voor het geval dat je geen idee hebt hoe je een moederfiets voor jezelf moet kopen, is hier een kleine gids die je zal helpen bij het kiezen van de beste fiets.  

Vering: Het is fundamenteel om vering op jouw fiets te hebben. Ze maken jouw rit soepel tijdens onaangename landschappen en dienen ook voor veiligheid.  

Frame: Het frame is een belangrijke factor. Een kwalitatief frame zal je helpen om gemakkelijker te rijden.  

Remmen: Meerdere soorten remmen zijn beschikbaar op de fiets; echter, je moet zoeken naar krachtige remmen. Directe remmen zijn het meest indrukwekkend en geven een betere controle.  

Zadel: Het zadel is een fundamenteel onderdeel van jouw fiets. Een breed zadel met gelpolstering en verenvulling draagt bij aan de pracht van jouw rit.

Nu je meer over een damesfiets weet is het aan te raden om bij de fietsenwinkel in Bergen op Zoom langs te gaan om jouw fiets uit te testen om te kijken of er wat voor jou tussen zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *