Fietsnieuws

De voor- en nadelen van een fiets leasen

fiets leasen

Tegenwoordig hoef je een fiets niet meer te kopen. Net als auto’s, wasmachines en cv-ketels kun je ook fietsen leasen. Voor een bepaald bedrag per maand kan je een fiets leasen die precies aan jouw wensen voldoet. Je kan zelfs op deze manier aan een bezorgfiets komen! Hoe werkt het precies en wat zijn de voor- en nadelen van het leasen van een fiets?

De voor- en nadelen van een fiets leasen

Een fiets leasen

Je kan zelf bepalen voor hoe lang je een fiets wilt leasen, maar doorgaans is een fietslease vanaf drie jaar. Als de looptijd voorbij is, lever je jouw fiets in en kies je eventueel een nieuwe. Het maandbedrag dat je betaalt voor je fietslease is afhankelijk van de fiets en van het bedrijf. Als particulier kun je ervoor kiezen een fiets te leasen, maar als bedrijf ook. Connectbike least bijvoorbeeld fietsen aan de zakelijke markt, zoals aan fietskoerier bedrijven.

De voor- en nadelen

Het belangrijkste voordeel en de voornaamste reden dat mensen overstappen van een eigen fiets naar een fietslease is de onderhoudsservice. De fiets blijft eigendom van het leasebedrijf en daarom neemt het bedrijf alle reparaties en onderhoud voor zijn rekening. Je hoeft dus nooit meer een band te plakken of een ketting te smeren als je een fiets least. In het maandbedrag voor een fietslease zit ook een diefstal- en schadeverzekering en je hoeft je dus geen zorgen meer te maken over een gestolen of kapotte fiets. Een ander voordeel is dat je niet in één keer een groot bedrag hoeft op te hoesten voor een fiets. Zeker wanneer je een elektrische fiets wilt kan het aankoopbedrag hoog zijn. Het nadeel van een fiets leasen zit hier ook meteen in. Als je voor meerdere jaren een fietslease neemt, kan het zijn dat je uiteindelijk meer geld kwijt bent dan als je er gewoon een fiets zou kopen. De nadelen wegen natuurlijk niet op tegen de voordelen!

Het verschil met een abonnement

Een fietslease is bijna hetzelfde als een fietsabonnement, alleen is een abonnement vaak maandelijks opzegbaar. Bij een fietslease kan je aan het einde van je lease kiezen om de fiets over te kopen en bij een fietsabonnement kan dat niet. Bij een lease heb je vaak ook veel meer keuze aan soorten fietsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *