Fiets tips en trucs, Fietsnieuws, Inspiratie

Zonnepanelen tijdens het fietsen

Als je wilt weten hoeveel zonnepanelen er nodig zijn om een elektrische fiets op te laden moet je rekening houden met verschillende factoren waaronder:

  • De capaciteit van de batterij van de fiets
  • Het vermogen van de zonnepanelen
  • De efficiëntie van de laadregelaar En hoeveel zonuren er zijn in jouw regio.

Algemene rekensom

Om je toch een inschatting te geven hebben we een rekensom. Gemiddeld genomen hebben elektrische fietsen een batterij met een capaciteit van 400 tot 500 Wh.

Als je een fietsbatterij van 500 Wh op te laden met zonnepanelen, heb je tussen 1,5 tot 2,5 kWh aan energie per dag nodig.

Daarnaast is het vermogen natuurlijk ook nog belangrijk en de zonlicht die er valt op de zonnepanelen.

Als we uitgaan van zonnepanelen met een vermogen van 300 Wp per stuk, dan heb je voor 1,5 kWh per dag ongeveer 5 zonnepanelen nodig (300 Wp x 5 panelen = 1500 Wp, ofwel 1,5 kWp). Voor 2,5 kWh per dag heb je ongeveer 8 zonnepanelen nodig (300 Wp x 8 panelen = 2400 Wp, ofwel 2,4 kWp).

Het is belangrijk om op te merken dat deze aantallen slechts een schatting zijn en dat de werkelijke behoefte kan variëren afhankelijk van factoren zoals de efficiëntie van de zonnepanelen en de laadregelaar, de hoek en oriëntatie van de panelen, en de hoeveelheid zonlicht op de locatie.

Wil jij zonnepanelen voor jouw fiets?

Als je op zoek bent naar zonnepanelen kunnen wij aanraden om de website www.verbouwkosten.com te bezoeken. Op deze site kan je eenvoudig de prijzen van zonnepanelen vergelijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *